Alla inlägg under augusti 2010

Av King Beat - 15 augusti 2010 20:12

Suck. Jag har knappt varit här på en vecka och när jag tittar in möts jag av miljarder fjortisbloggare? De verkar ha gjort revolution och tagit över stället och när jag kollar på alla bloggar i "rampljuset" är det väldigt få erbjudanden som lockar. Majoriteten av dem är särskrivande fjortisar som gör tafatta försök att locka till sig läsare genom att verka mystiska, utmanande eller provocerande för att sedan avsluta sin reklamkampanj med ett "kommentherah snällah, tihitihi...."?


Någon (förutom jag själv) verkar anse att jag besitter sådan kunskap att jag ska ha en frågelåda på min sida. Inget större fel i det förutom att jag gärna skulle vilja vara med och bestämma vad som finns på MIN blogg!? Är det verkligen möjligt att någon gått in och planterat frågelådan på min sida eller hur går det till? Jag har visserligen frågat några med denna funktion hur de fick den men jag visste inte att jag riskerade att någon slängde den på mig utan förvarning?


Jag fick också se att jag har lyckats vinna ett par priser den senaste veckan. Det är någon sorts vandringspokal som vandrar runt här på bloggplatsen vad jag förstår? Det var ju kul och det tackar jag för men jag tror inte att jag kommer haka på kedjan. Men jag uppskattar som sagt att jag fick priset av de personer jag fick det av...  

Av King Beat - 6 augusti 2010 21:04

Idag när jag satt och slösurfade hamnade jag på en sida där dödsstraffet diskuterades. Självklart blev jag nyfiken på detta även om jag vet hur en stor del av Sveriges befolkning tänker i denna, samt många andra frågor. När jag läste alla kommentarer fick jag se en kommentar som någon vid namn Henning så fyndigt hade författat:


"Personligen anser jag att det är etiskt försvarbart att staten kan ta en människas liv, i åtanke att skydda folket. En person som berövat en annas liv har gjort sig själv oförtjänt av att leva. Ser dock inget fall de senaste femton-tjugo åren där en brottsling övertygat mig om att denne fortfarande är kapabel att orsaka lidande efter att ha suttit inne maximalt antal år i fängelse. Tydligare fall finns i USA bland de välkända massmördarna. Vi borde aldrig avskaffat dödstraffet, och definitivt inte skrivit in dess förbud i grundlagen, då det kan bli aktuellt i framtiden. Så ett införande idag - nej. Etiskt försvarbart - Ja"


Ja vad säger man? Även om Henning bevisligen inte är någon djupsinnig och skarp funderare, trots att han försöker ge sken av det, tycker jag att han borde skämmas lite? Jag var nästan tvungen att skriva ett svar till Henning, så jag gjorde det och jag översatte även hans kommentar där det var lite oklart. Svaret lyder:


"Har lyckats läsa igenom de flesta kommentarer i tråden och åter igen fått mina fördomar bekräftade, vilket gör dem ännu närmare att äntligen bli vedertagna fakta. Sveriges befolkning har låg IQ, ser vår kvällspress  som deras stora informationskälla och ser upp till USA. Då jag omöjligt kan citera alla idioter, citerar jag endast en av de största idioterna som på ett bra sätt sammanfattar den svenska medborgarens pinsamma inkompetens och bristande förmåga i konsten att tänka.

 

Henning? Var påvisar du det etiska i din artikel om "etisk försvarbarhet" när det gäller dödsstraff? Vet du vad "etiskt försvarbart" betyder? Har du tagit dina stora kunskaper från Wikipedia igen? Jag måste be dig sluta med det, då Wikipedia INTE är ett uppslagsverk med fakta, då det är en skitsida med information skriven av sådana som dig, dvs idiot-svenskar med en önskan att de hade en högre IQ än en medelsmart elvaåring.

 

Majoriteten av Sveriges befolkning består tyvärr av dessa människor. De absolut värsta i denna grupp är män i 50-60 års-åldern som jobbar på ett bygge eller lager. Inte sällan heter de (som alla vet) Ronny, Jonny, Conny eller är stolta innehavare av andra liknande "y-namn". De är värst för att de har åsikter som de anser är fakta och som inte kan ändras. Typexemplet Henning har fått sin sex-raders kommentar översatt av mig då den var omöjlig att förstå innan. Han har också fått några kommentarer och frågor han gärna får förklara.

 

Henning säger att det är "etiskt försvarbart att staten kan ta en människas liv, i åtanke att skydda folket"? Behöver jag förklara det konstiga med denna mening? Jag kan väl säga att återfallsrisken för mördare, att återfalla i grov kriminalitet, är minimal i Sverige efter avtjänat straff. Du påstår annat och var tar du din info ifrån? Detta står inte ens i Wikipedia så om du kan vara snäll att slänga in någon källa. Jag tar inte med någon källa då mina uppgifter är så kända att t om sådana som du borde känna till dessa. Annars får du använda dina kunskaper i att "googla".

 

Vidare säger Henning: " En person som berövat en annas (annans, reds anm) liv har gjort sig själv oförtjänt av att leva". Jasså? Du menar verkligen detta? Menar du alltså att alla som dödat någon ska dö själva? Säger du inte emot dig själv en liten gnutta här? Försök att tänka lite Henning. Tänk så att det knakar.

 

Du slänger också in "Ser dock inget fall de senaste femton-tjugo åren där en brottsling övertygat mig om att denne fortfarande är kapabel att orsaka lidande efter att ha suttit inne maximalt antal år i fängelse"? Förutom att detta bevisar att herr Henning egentligen heter Ronny, är 55 år och jobbar på PEAB försöker han framhäva sig som intellektuell och läskunnig. Denna mening var otroligt svår att översätta då jag verkligen inte fattade vad han ville säga? Jag tror han menar att mördare är elaka och blir inte snälla bara av att sitta i finkan, även om han påstår det motsatta? Om det är så du menar undrar jag hur många långtidsdömda du har följt genom åren? Hur många av dessa har du följt efter de avtjänat sina straff?  Jag gissar på att du noggrant studerat samtliga brottslingar de senaste 20 åren eftersom du verkar uttala dig om samtliga brottslingar.

 

Du droppar sedan det roligaste påståendet jag sett på hela internet!? Du påstår att du känner till exempel från ditt drömland USA där massmördare blivit fria och fortsatt massmörda efter att de suttit av ett MAX-STRAFF!!?? HAHAHA!!?? DU MÅSTE VARA FOLKPARTIST!? Kan du inte ge något exempel där du berättar om en Amerikansk massmördare som torskar, blir fälld för dessa mord och får maxstraff, kommer ut från sitt straff och sedan börjar mörda igen? Snälla bara ett av alla dina många tydliga exempel?

 

Att Henning avslutar sin historia med att skandera politiska slagord, där man verkligen förstår vad han menar för första gången är lite underligt, speciellt då han tänker och skriver lika briljant som en Folkpartist i hela sitt inlägg förutom just här? Folkpartister ropar inte "Ja" eller "Nej", de kan bara ropa "Njaä"...

 

Jag är - Mot!"


Tyvärr har Henning avböjt att medverka och har ännu inte kommenterat mitt svar, men jag hoppas han gör det. Hur kommer det sig att man ofta kan sätta likhetstecken mellan de som är Pro dödsstraff och uttrycket "redneck"? Jag kan föreställa mig en tvättäkta "redneck"  när jag läser Hennings kommentar till exempel. 

Skriv något kul!

Någon som vill köpa?

smygers

MediaCreeper

Ovido - Quiz & Flashcards