Direktlänk till inlägg 17 april 2010

Valkyria?

Av King Beat - 17 april 2010 17:32

Jag efterlyser härmed signaturen Valkyria som lite fegt lämnade en kommentar, som dock inte var någon direkt kritik mot mitt inlägg (tror jag?). Kommentaren är på inlägget "Vilket jävla skit!" från 12/4 där denne person skriver något kryptiskt och avslutar med att satsa stålar på att jag troligen (!?) skulle "käfta om jag träffade henne (honom?)  och diskuterade vad h*n vill med sitt land". Vi har en storspelare på tråden tror jag? Jag vill inte satsa emot då jag kan satsa mitt arsle på att jag kommer diskutera mot vem som helst som bara vågar ställa upp någon jävla gång!!?? Sluta lämna kommentarer där jag blir utmanad utan att kunna svara! Alla får ha åsikter och får mer än gärna komma med kritik mot mina inlägg. Men jag anser att om man skriver sina åsikter på min sida ska man först och främst vara modig nog att stå för dem genom att ge mig chansen att svara, samt även vara beredd på att åka på ordentligt med smisk då jag börjar argumentbomba! Så skriv gärna om vad du tänker om "ditt" land, så jag får se dina argument för de åsikter jag anar! Vem vet, du kanske övertygar mig? Troligtvis inte men jag vill ändå se vilken grund du har till dina åsikter. Om det är som jag anar, dvs nationalistiska åsikter så BEORDRAR jag dig skriva! Ladda upp med argument för de Nd och Sd sympatisörer jag haft förmånen att diskutera sönder hittills har varit pinamt enkla, då dessa till 99% består av "bärror" som inte gått ut mellanstadiet, är tandlösa och har föräldrar som är syskon! Detta är alltså beskrivningen av dessa partiers ädlaste medlemmar. Våga stå för dina åsikter men var beredd på att du kommer framstå som ett fån, speciellt om du skriver som du gjort i din kommentar! Har jag missuppfattat så skriv och förklara så ska jag försöka vara snäll. Jag ska även säga att jag själv inte känner tillhörighet med något svenskt parti och jag är INTE kommunist!

 
 
Mikael

Mikael

18 april 2010 00:38

Den här kommentaren är helt orelaterad till inlägget som jag knappt ens har läst.

Jag är ju hopplös och säger vad jag tycker, men försöker att säga det på ett skjyst sätt, för det här är menat i all välmening. Sen så är jag inte värst annonym heller då så att du kan argumentera ihjäl mig. ;) *lite skoj nu bara*

Den här kommentaren reagerade jag....

Trodde det skulle handla om män som våldtog kvinnor av misstag, men det var ju inte rätt som tur var (för dig)...

...och på den vägen är det. Att komma in hos någon, och förklara att det var tur att det inte var på det sätt du missförstod det på, är kanske inte så förtjänt emot någon. Att man gör fel själv, ska man inte lasta över ansvaret på någon annan för, och komma med diffusa hot på att nått? Hade kunnat hända, o i detta fall att man ignorerat dig bara typ.

Tillsammans med med att du gömmer dig bakom en schal? Och av din text (som för övrigt är välskriven vilket inte är så vanligt för nån grabbis i din ålder tror jag), eftersom man vet inte om det är så att du är självironisk och ödmjuk som driver lite med Jante mentaliteten i sverige, eller om du bara är seriöst narcissistisk? Eller bara förbannad att bli behandlad som skit av vissa som gör dig dryg?

Det lilla jag har hunnit att titta på det du har skrivit och hur du framställer dig själv, plus är väldigt anonym, men uppenbarligen anser att andra inte får vara det? Ger sammanlagt kanske en lite orättvis bild av dig?

Det här klipte/klistrade jag bara från min egen gojja: Favo-citat. Jag är den mest okunniga i världen / Socrates. Vilket gäller mig också ;) eftersom kunskapsmängd är subjektivt och i relativitet till en massa annat.

Istället för? klokaste bloggaren på nätet...

Du äger säkert mig på alla sätt, och jag kan inte mäta varken intelligens och kunskaps mängd med dig, för du äger ju mest? För mig kvittar det ju, för även om det är kul o bra att kunna grejjer, så är det ju inte livsviktigt. Jag vet att riktiga kloka, tävlar inte, utan samarbetar och struntar i om den andre är bättre på något.

Nånstans så tror jag att du är väldans klipskt, och skulle kunna släppa lite på anonymiteten och stilen lite kanske. Jag har bestämt mig att jag gillar dig lite granna än så länge, och tror mest att du behöver lite sällskap av andra som fungerar som du gör med det mesta. Oberoende vad du tycker om mig.

Människovärde mäts väl kanske i ens handlingar emot andra, och ens empati, sympati, altruism, generositet osv... Åtminstone borde dom göra det..

Att man vill vara hjälpsam och dela med sig av sin kunskap är ju hedervärt. Men att den som delar med sig, begär att andra ska vara extra tacksamma för att denne har utvalt att hjälpa en, är väl lite överdrivet?

Det här med att man beordrar folk på nätet, är ju lite okonstruktivt, eftersom det är lika logiskt som att kräva att en sten ska få ben och gå, men det är väl nått man lär sig om man testar ett par gånger.

Det är ju faktiskt helt meningslöst att slösa energi på att bli emotionell pga att andra har åsikter än en själv.

Fakta och sanning är absoluta och konstanta, så oavsett vad du och jag tror, eller har för åsikt om det, kvittar ju. Universum fungerar som det ska, även om vi säger annat.

*Ett IQ test fr Mensa ger förstås en viss vägledning. Men att lyckas få en fin siffra på ett IQ-test ger knappast ngn rätten att kalla sig smart (eller besserwisser)! Nu låter det kanske som att JAG skulle ha gjort dåligt ifrån mig på ett IQ-test, vilket självklart inte är fallet! Men jag kan ärligt säga att jag uppfattas som smart utan att behöva nämna min IQ!*

Smart är: IQ plus sin egen emperi kunskap som man använder för att lösa ett nytt okänt problem på ett konstruktivt o inovativt sätt. Som inte är krångligare än så.

IQ test kan ju användas som ett billigt DNA test, men det visste du ju. Det är ju också en produkt av personer med IQ 100.. Som t.ex den etniska gruppen med nazister...

Man kan skämta om det och säga att om man har min grupp som standardnorm för IQ nivå, så klassas det andra gänget som förstånds handikappade, när man är nere och bara är förbannad på att en själv, familj, ens barn och vänner blir behandlade som skit o cirkus zigenare för att vi fungerar annorlunda neuroligiskt. Men det är ju bara småsint och elakt, och EQ är ju mer viktigt för att fungera i ett samhälle.

EQ är mer vår melodi då, och som vi bryr oss om mera normalt sätt.

Det här med fördomsfrihet visste mannen som skrev det här http://www.ibiblio.org/Bahai/Texts/EN/ en del om. Som ett läs tips. Han började/fortsatte att utveckla Einsteins arbeten med relativitets teorierna, 40 år innan Einstein avslutade dem. Teorier som var ett samarbete mellan en hel del kunniga o sympatiska personer.

Det här med "idiot antal" är väl lite underskattat av dig då. Om man kollar på brotts statistik m.m, och folks värderingar då. Men det är väl min subjektiva åsikt.

Att klanka på småtjejer som är glada och skriver om spåniga o löjliga saker, ska man ju vara tacksam för. Jag önskar att alla hade det så anspråkslöst att man bara klagade på att nageln hade gått av. Även om jag själv inte läser vad dom skriver så tycker jag att det är toppen att dom inte har något riktigt att må dåligt o klaga på. Tjejer i den åldern ska inte rädda världen och bry sig om allt elände, det hinner man med senare alla gånger...

Det är synd att du verkar så allmänt arg bara tycker jag, för det mår ingen bra av i längden. All konstruktiv kritik till mig mottages tackamt Kramis på dig.

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
-(-

-(-

18 april 2010 20:10

De flesta som komenterar ett inlägg lämmnar också helt ovetande kvar sin IP adress, om "valkyria" komenterar någon gång igen, så skall du så fort som möjligt kopiera Ip adressen och googla på den. Då borde du få "valkyrias" exakta position i landet. Fast om man väntar mera än ett dygn med spårningen så har denne troligen hunnit få en ny IP adress(som man får varje gång man kopplar upp sig på nätet".

http://www.fatal-cupcake.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Faktamannen

19 april 2010 04:29


Hej.

Äntligen en som vågar stå för sin kritik och vågar lämna en länk jag kan kolla eller kommentera på! Jättebra! Självklart ska du, precis som jag, säga exakt vad du tycker och jag tycker inte man ska be om ursäkt för det!? Jag tycker dock att du borde läsa igenom det du kommenterar ordentligt så du får en riktig bild av det du har åsikter om. Jag har väl inte så mycket mer att hålla med om sen.

Jag måste säga att det är helt otroligt att någon som bygger ett helt inlägg på svårbegriplig sarkasm, kommenterar hur JAG skriver utan att själv förstå sarkasm!? Jag begriper tyvärr bara en liten del av det du försöker skriva men jag ska inte klaga mer på HUR du skriver, och svarar på det jag tror jag uppfattat. Jag ber dig dock att ta en titt på citatteknik och meningsuppbyggnad innan du svarar på detta, då jag har väldigt svårt att förstå vad du menar på flertalet ställen.

Jag tänker inte fäktas och försvara några fraser jag använt i andras inlägg då det ser väldigt konstigt ut, att klippa och klistra en mening i en kommentar på någon annans inlägg och ta den ur sitt sammanhang, för att sedan kritisera vissa ord!? Jag kan berätta att jag gillar det Susanna55 skriver och hon är en de få bloggare jag finner intressanta. Jag skriver ofta med sarkasm och ironi vilket hon vet och läser man inlägget jag kommenterat, samt det jag skriver efter ditt avhugg förstår de flesta som inte är autistiska, att jag är sarkastisk. Jag förstår inte hur du kunde störa dig på en sådan kommentar, då du själv (av det jag läst) tycks använda en stor dos sarkasm i dina kommentarer och inlägg? Jag stör mig inte på det du hade kommenterat i detta inlägg, men om man börjar klippa och klistra som du gör kan det bli väldigt fel! Hur ser detta som du själv skrev ut: "E klart att dom ska få träna på våldtäkt ju??!!"? Detta är ett citat från din egen kommentar i samma inlägg och ser just nu ut som att du antingen är totalt hjärndöd eller en fjortisbloggare som jävlas med henne!? Läser man resten förstår man självklart att det är en mkt dålig sarkasm, men med klipp och klistermetoden samt några felaktiga, subjektiva vinklingar skulle du kunna bli förföljd, trakasserad och betraktad som en förestpråkare FÖR våldtäkt! Sluta klipp och klistra! Detta var en väldigt idiotisk och totalt flevinklad kommentar från din sida där du påstår att jag skulle hota henne!? Kan tyvärr inte vara snällare än att säga att detta är ett mycket pinsamt påhopp, som är totalt felvinklat från någon som själv använder sig fritt av dålig sarkasm!

Du säger att jag i min välskrivna blogg skulle anse att andra inte får vara anonyma, men själv gömmer jag mig bakom en sjal och är anonym. Du måste väl förstå att om jag råkat använda ordet "anonym" i ett sammanhang där jag vill kunna svara på någons kommentar, betyder det inte att någon ska lämna namn och personnummer!? Om du läst mina inlägg innan du kommenterade hade du förstått att jag ogillar när människor kommer med åsikter utan att ge mig chansen att svara till personen i fråga. Jag tycker det är fegt att gå in och "negga" ett inlägg utan att våga länka till sin egen sida. Jag gör aldrig så själv, men jag lägger inte ut mitt namn eller telefonnummer för det! Vad spelar det för roll om jag på min pres.bild har en sjal för ansiktet, ett skolkort ifrån sjuan eller ett foto på Lasse Åberg? Har mitt utseende, kön, ålder eller fullständiga namn någon som helst relevans i detta sammanhang? Det anser inte jag. Därför är jag anonym och anser att alla andra också får vara det, men jag gillar inte att få kommentarer med kritik utan någon som helst avsändare, då jag gillar att debattera! Då jag inte är ute efter att bli rättvist behandlad eller skaffa brevvänner här, ser jag ingen anledning att bry mig om att folk som du tycker jag är sämre för att jag inte visar mitt ansikte! Er klarar jag mig mer än väl utan och att du inte vet om jag driver med sveriges befolkning eller är totalt gravallvarlig, är faktiskt en medveten avsikt från min sida och det är upp till var och en att tolka, vilket borde gå utmärkt utan en helkroppsbild.

Din kommentar är så svårläst att jag till största del har mycket svårt att tolka om det du skriver är citat, dina egna åsikter eller någon form av fakta? Du hoppar vilt mellan olika ämnen och plötsligt läser jag mina egna ord bland vad som verkar vara dina åsikter eller fakta? Jag ber om ursäkt om jag missuppfattat något och jag hoppas du inte tolkar det som att jag är rasist eller emot dyslektiker, för så är det verkligen inte! Men du får jättegärna utveckla följande: "Hade kunnat hända, o i detta fall att man ignorerat dig bara typ";
"Det här klipte/klistrade jag bara från min egen gojja: Favo-citat. Jag är den mest okunniga i världen / Socrates. Vilket gäller mig också ;)";
"Istället för? klokaste bloggaren på nätet...

Du äger säkert mig på alla sätt, och jag kan inte mäta varken intelligens och kunskaps mängd med dig, för du äger ju mest?";
"Smart är: IQ plus sin egen emperi kunskap som man använder för att lösa ett nytt okänt problem på ett konstruktivt o inovativt sätt. Som inte är krångligare än så."; "IQ test kan ju användas som ett billigt DNA test, men det visste du ju. Det är ju också en produkt av personer med IQ 100.. Som t.ex den etniska gruppen med nazister...";
"Man kan skämta om det och säga att om man har min grupp som standardnorm för IQ nivå, så klassas det andra gänget som förstånds handikappade, när man är nere och bara är förbannad på att en själv, familj, ens barn och vänner blir behandlade som skit o cirkus zigenare för att vi fungerar annorlunda neuroligiskt. Men det är ju bara småsint och elakt, och EQ är ju mer viktigt för att fungera i ett samhälle". Jag vill poängtera att jag är fullt ärlig när jag säger att jag verkligen inte förstår vad du menar med dessa stycken och jag menar inget illa! Är det citat eller är det dina åsikter? Är det frågor?

Du har klistrat in en länk till en religiös sida där du påstår något om fördomsfrihet och Einsteins relativitetsteori? Jag förstår att det är någon form av religiös övertygelse du har? Jag förstår dock inte vad du menar och vad det skulle ha med mig att göra?

Du skriver att du tycker att det är meningslöst att slösa energi på att "bli emotionell" när människor inte har samma åsikter som "en själv". Ok? Ja det är väl upp till var och en. Jag tycker inte så då jag tror att världen skulle gå under i snabbare takt än nu, om vi inte hade människor som kämpade för eller emot vissa saker. Jag anser att då människan styrs av åsikter och en stor majoritet av världens höga chefer och ledare saknar förmåga att känna empati skulle det vara förödande om alla människor tänkte på det sätt du verkar anse sunt? Ska dessa ledare få köra på och göra vad de vill? För jag tolkar väl rätt om jag sätter in ordet "olika" (eller liknande) i ditt påstående om "att andra har åsikter än en själv"?
Du verkar tro att "EQ" är viktigare för att samhället ska fungera? Säger du inte emot dig själv här? Jag kanske förstår dig fel när jag tolkar det som att du först anser att vi inte ska vara emotionella pg a att folk har skruvade åsikter(vilket JAG anser är fel), för att sedan påpeka hur viktigt det är med vår emotionella kvot? Väldigt många människor har osunda och farliga övertygelser och jag anser att de som har dessa åsikter, måste övertygas av andra med sundare åsikter, genom motargument och kommunikation! Du skriver även att fakta är absoluta och konstanta. Detta stämmer inte. Fakta är inte alltid konstanta då vissa fakta kan ändras. Jag förstår inte varför du blandat in åsiktsfrågan i det stycket för jag påstår inget annat än att fakta och åsikter är två skilda ting, vilket är samma sak som det du tycks vilja förklara för mig??

Då jag inte helt säkert vet om jag tolkar dig rätt så får du ursäkta mig och skriva tillbaka och föklara. Jag tror jag förstår att du anser att det vore en bra sak om människan var lite dummare och styrdes mer av känslor, även om jag tycker att du skriver motsägelsefullt? Du tycker det vore bra om inga människor hade större problem än de stackars fjortisbloggarna som gråter blod när de har en finne? Tror du någon skulle önska annorlunda? Självklart vore det väl underbart om det inte fanns några verkliga problem i världen! Men nu är det tyvärr inte så, inte ens för fjortonåriga tjejer, även om det kan verka så. Till saken hör att de sk fjortisbloggarna sällan är fjortisar, då fjortisbloggare är ett uttryck jag använder för bloggare som skriver på ett naivt och korkat sätt. Är bloggaren verkligen fjorton år skulle jag först och främst aldrig läsa den och ännu mindre kommentera något! Jag är som du säger "väldans klipsk" och vet mkt väl att barn ska vara barn och att de inte ska behöva vara världsvana. Men är fjortisbloggaren runt 20-25 år, vilket gäller de fjortisbloggare jag kommenterat är det en annan sak! I dessa fall kan jag bli väldigt störd när de anser att en bruten nagel är ett så stort problem att hela världen måste få veta det! Jag har för övrigt slutat läsa dessa bloggar vilket du också hade upptäckt om du kollat igenom mina inlägg ordentligt.

Ditt påstående om att jag skulle begära att alla ska vara tacksamma för att jag delar med mig av min kunskap är helt snett. Om du fått uppfattningen att jag påstår detta någonstans är det ännu en sarkasm du missförstår! När du skriver att "du vet" att kloka människor inte tävlar, då de istället samarbetar utan att bry sig om sin samarbetspartner är bättre blir jag totalt förvirrad och förstår inte alls vad det har med mig, dig eller mina blogginlägg att göra!? Syftet med min blogg är att jag vill upplysa om fakta som många inte känner till och få människor som är intresserade, att bli mer kritiska när de intar sin information genom att t ex läsa nyheter som påstås vara politiskt obundna. Det stämmer att jag är arg men det stämmer inte att jag skulle vara arg av den orsak du påstår, dvs att jag skulle behöva sällskap av likasinnade eller dylikt? Det är helt fantastiskt vad fel en människa kan ha? Jag söker inga vänner här och är ingen ensam och bitter stackare som försöker få kompisar genom att skriva provokativa inlägg! Jag är arg för att världen är som den är pg a att människor inte bryr sig! Jag är övertygad om att fler skulle bry sig om de fick reda på hur världen egentligen ser ut och hur det verkligen ligger till! Många tror att de får sanna nyheter av svensk kvällspress och jag klandrar ingen för detta då vårt samhälle är format så sedan länge. Men om jag presenterar sanna fakta blir fler medvetna och förhoppningsvis lika arga som jag, vilket leder till att vi blir fler som vill göra denna värld mer rättvis innan det är helt kört! Jag känner inte dig och varken gillar eller ogillar dig, men tycker du detta är fel så anser jag att du har någon allvarlig deffekt och kommer ogilla dig väldigt mycket! Jag hoppas jag förstått rätt vad gäller det jag svarat på och om du uppfattar mig som elak så kan jag inget annat än beklaga. Jag skriver till alla på samma sätt och särbehandlar ingen, men har jag förstått något fel vilket är högst troligt ber jag om förståelse och gärna en förklaring.

 
tori

tori

19 april 2010 08:01

Faktamannen, jag blir förvånad, när man tror att du inte kan bli bättre så visar du motsatsen om och om igen =)

http://thetoriplace.blogspot.com

 
Mikael

Mikael

19 april 2010 10:25

Det här med IP ligger kvar för allas kommentarer samt är det goggle länkar el andra sidor man går igenom så ser man vart det kommer ifrån. Ip adresser kan polisen med leverantörer om man polisanmäler kommentaren och det går till rättegång. Men då är det extremfall av personliga hot etc

Ska läsa igenom din kommentar mannen o svara lite, hinner int riktigt nu.

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
Mikael

Mikael

19 april 2010 13:35

Jag tror du jagar en undermening från mig, som inte riktigt finns men men... Ska försöka svara på dina frågor o påståenden.

När det gäller din kommentar då. Så jo, det är klart att efter man läser hela ditt inlägg, så får man ju summera din kommentar i början som dålig ?sarkasm? Grejjen var då specifik att om man ska vara ironisk el sarkastisk så är det kan bra att inte precisera emot indivden med "du" (om man nu inte känner personen och skriver i ett privat mail som ingen annan läser), eftersom det tillsammans med....... blir ett riktat diffust påstående om vissa potenciella följder?

Vad det gäller min opressicerade kommentar med "dom" så får man klippa o klistra den vart man vill, till exempel i antropologi studier om Schimpanser...

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
mikael

mikael

19 april 2010 13:37

...

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
mikael

mikael

19 april 2010 13:38

Nåja, kommentar boxen full lol, så det går inte att kommentera tillbaka haha, fattigt av blogg hotellet.

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
mikael

mikael

19 april 2010 15:30

Till mannen...

Hans kommentars box fick kortslutning lol. Så här är den då... Den ligger ute en stund pga missödet med kommentarsboxen då. Sen får det vara bra med snackande hehe.

Jag tror du jagar en undermening från mig, som inte riktigt finns men men... Ska försöka svara på dina frågor o påståenden.

När det gäller din kommentar då. Så jo, det är klart att efter man läser hela ditt inlägg, så får man ju summera din kommentar i början som dålig ?sarkasm? Grejjen var då specifik att om man ska vara ironisk el sarkastisk så är det kan bra att inte precisera emot indivden med "du" (om man nu inte känner personen och skriver i ett privat mail som ingen annan läser), eftersom det tillsammans med....... blir ett riktat diffust påstående om vissa potenciella följder?

Vad det gäller min opressicerade kommentar med "dom" så får man klippa o klistra den vart man vill, till exempel i antropologi studier om Schimpanser...

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Faktamannen

19 april 2010 15:33

Men detta är ju inte hela inlägget på din sida? Är min box full, haha....!? Jag börjar ana en reträtt pg a dålig förberedelse? Jaja.... Jag hinner inte skriva mer nu för jag måste åka........?

 
Xecute

Xecute

28 april 2010 09:45

Det här var ju en hel roman. Dostojevskij kan slänga sig i väggen. Eller "Män är från Mars, kvinnor är från Venus". I den här romanen är den ena huvudrollsinnehavaren från Tellus och den andra från Pluto. Varför just Pluto? Det är ju tydligt! Alla vet väl att på Pluto sätter man en ära i att skriva så märkligt och oförståeligt som möjligt. Mitt råd är; diskutera aldrig med folk från andra planeter. Det finns tillräckligt med verbala kombattanter på Tellus.
Ursäkta mig, jag måste gå och ta lite luft nu efter denna intensivt intellektuella läsning! :-)))

http://xecute.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av King Beat - 11 december 2010 20:48

Var inne på en blogg igår där bloggaren skrev om sin åsikt kring religionens betydelse inom diverse områden. Jag delade bloggarens åsikt och fick samtidigt lust att själv skriva lite om min åsikt inom ämnet. Jag är inte religiös på något vis. Me...

Av King Beat - 14 oktober 2010 04:54

I år gick jag emot mina principer totalt genom att vägra gå och rösta. Många blev förundrade och vissa blev faktiskt ganska upprörda för att jag, som är så politiskt insatt och alltid kämpat för eller emot olika aktuella tillstånd runt om i  världen ...

Av King Beat - 15 augusti 2010 20:12

Suck. Jag har knappt varit här på en vecka och när jag tittar in möts jag av miljarder fjortisbloggare? De verkar ha gjort revolution och tagit över stället och när jag kollar på alla bloggar i "rampljuset" är det väldigt få erbjudanden som lockar. M...

Av King Beat - 6 augusti 2010 21:04

Idag när jag satt och slösurfade hamnade jag på en sida där dödsstraffet diskuterades. Självklart blev jag nyfiken på detta även om jag vet hur en stor del av Sveriges befolkning tänker i denna, samt många andra frågor. När jag läste alla kommentarer...

Av King Beat - 30 juli 2010 15:31

Att livet är orättvist känner nog de flesta människor någon gång. Det spelar ingen roll om du kallar dig feminist, kommunist, kapitalist eller smygonanaist, för vad du än kallar dig är vi alla människor. Enligt mig är människan ett djur. Ett djur som...

Skriv något kul!

Någon som vill köpa?

smygers

MediaCreeper

Ovido - Quiz & Flashcards