Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Min tid som "human shield".....

Av King Beat - 21 april 2010 13:41

Jag har berättat att jag varit i Jerusalem och sett vad som pågår i området. Jag måste säga att INGEN som inte varit där, då menar jag inte på någon jävla badort 25 mil därifrån, utan verkligen DÄR, kan komma och försöka berätta hur saker och ting funkar (eller inte funkar) i området. Det är inget man kan gissa sig till då det inte går att föreställa sig hur det är. Man måste se det med egna ögon även om man knappt tror det då heller!? Som ni förstår går det inga charterresor till området och det är mycket svårt för tre ganska unga, tatuerade, suspekt klädda och svarthåriga killar att ta sig in i Israel utan uppståndelse. En av mina vänner har rötter i Uruguay och har därmed ett sydamerikanskt efternamn. Han är svensk medborgare med svenskt pass men blev ändå tagen som både islamistisk fundamentalist och terrorist, enbart pg a sitt spanskklingande efternamn? Även om vi försökt finta lite genom att åka med ett charterplan, blev vi särade och korsförhörda i timmar på flygplatsen. Vi som åkte var fler än tre pers, men alla kunde inte ta samma plan pg a risken att inte komma in i landet och bli misstänkta för att vara terroristvänner. Vi åkte alltså i små grupper på max tre personer för att sedan samlas när alla var på plats. Jag måste nämna att allt var väldigt organiserat och jag åkte med en organisation som gör dessa resor regelbundet och har gjort det i många år. Den som är intresserad kan skicka ett meddelande så hjälper jag till med kontakten.


Vi kallas human shields vilket är ett begrepp jag avskyr. Det låter som om vi är ett gäng dårar som åker till krigshärjade områden och sätter handflatan mot pansarvagnskanonens mynning. Visst kan det smälla till ibland, men det är lite snett att kalla oss human shields, då human shields är något helt annat. Human shield är något som förtryckarregimerna säger att de förtryckta ofta använder sig av, och det är att ställa kvinnor och barn i främsta ledet om de blir attackerade. Detta är ett fenomen jag enbart läst om, men enligt Israelvänner som på sin höjd har mailkontakt med likasinnade och aldrig varit i området, är detta mycket vanligt förekommande? Ok.... Det förklarar ju varför så många barn dör när israelisk militär går bärsärk i palestinska bosättningar.... eller? Jag skulle föredra att vi kallas "human" då palestinierna inte möter mänsklighet normalt i dessa områden. Det vi gjorde då (har enbart vart där en gång ännu) och det man gör är att åka till de områden, oftast västbanken och områden i närheten då Gaza är omöjligt att komma in i som volontär, för att bo med palestinierna i deras små byar. Detta gör man av anledningar som t ex, om någon från en speciell by är misstänkt för ett brott, blir hela byn där den misstänkte bor trakasserad, även om de redan gripit den misstänkte! Får den israeliska militären veta att det finns västerlänningar i området låter de bli att åka dit, då de vet att det kan bli onödiga skriverier i media (även om de är vinklade vilket jag kommer till) vilket de vill undvika. Det enda man gör som sk "mänsklig sköld" är alltså att åka till området och hänga med palestinier.


Det förekommer dock att militären missat att det finns västerlänningar i området och vid ett tillfälle blev byn jag bodde i attackerad av israelisk militär. De var ute efter en familj där en av familjemedlemmarna hade gripits för stöld och tyckte att hela familjen skulle straffas!? De mosade in i byn med sina "tanks" och skrämde skiten ur de stackars palestinska barnen och oss. De vuxna verkade nästan oberörda då de var vana!? Självklart blev byns yngre befolkning upprörda och svarade med att kasta sten och Molotov cocktails, då det var de enda vapnen de hade att tillgå. Vi som rest dit blev så upprörda att vi också började strida mot militären med sten och hammagjorda brandbomber! Jag själv smög fram intill sidan av en pansarvagn som fått en sten genom en liten glasruta och de som satt i fordonet kunde inte se mig. Jag kände hur kanonen vred sig ovanför mitt huvud men höll mig tätt intill så att jag inte skulle bli upptäckt. Jag tände en Molotov Cocktail som jag slängde in genom den trasiga rutan och det började brinna inne i vagnen! Som tur var hann alla ut oskadda och tog sig snabbt in i en annan vagn. De hade dessvärre sett mitt dåd och började då, väldigt uppretade att jaga oss. Vi sprang på trånga vägar och gränder med en stor jävla pansarvagn med arga israeler i, dånande efter oss. Som tur var lyckades vi komma undan den klumpiga vagnen men jag har sällan varit så rädd som jag var då!


En annan händelse var något som var så hemskt att det inte går att glömma. Det är något som format mig och kommer sitta på min näthinna resten av livet. Vi hade ryktesvägen fått höra att israelisk militär planerade att angripa en grannby av ungefär samma orsak som de attakerat byn vi bodde i. Den byn hade dessvärre inga besökare som skyddade dem från israelerna så vi bestämde oss för att gå dit för att kolla läget. Vi var fyra pers som gick ca fem km till byn. När vi kom dit såg vi till vår fasa att en "tank" redan var där! Vi smög närmare och såg att på vagnen satt fyra militärer i tjugoårsåldern och rökte hasch. Vi märkte också att de sköt in i en gränd och skrattade, men vi kunde inte se vad de sköt på. Då vi smög närmare för att se vad de pårökta idioterna sköt på upptäckte vi något fruktansvärt! De hade samlat ihop ett antal barn och radat upp dem i gränden och sköt skrämselskott mot de små livrädda stackarna!! En tjej ur vår grupp var från Irland. Hon reagerade innan vi hann fatta att det vi såg verkligen hände, och sprang iväg med full fart mot gränden! Hon ställde sig framför barnen och skrek: STOP!! STOP!!! FUCKING IDIOTS!!! De pårökta militärerna hade rökt bort sin reaktionsförmåga och brände av ett skott som träffade den irländska tjejen i benet! Först då fattade de att det fanns västerlänningar där och blev rädda och brände iväg med sin pansarvagn! Tjejen klarade sig bra då kulan enbart träffade ytligt som tur var. Alla barnen utom två klarade sig bra, men två barn var dock skadade och jag vet faktiskt inte hur det gick för dem vilket plågar mig. Jag försöker dock låta bli att tänka på vad som kunde ha hänt med barnen om vi inte kommit dit!?


Två dagar efter händelsen lyckades jag få tag på en telefon och ringde hem till min mor för att berätta om mina upplevelser. Gissa om jag blev förvånad när hon berättde att hon läst i Expressen om händelsen!? Det som stod i den ovinklade blaskan var följande: "En irländsk kvinna har skottskadats på Västbanken, i STRIDIGHETER mellan israelisk militär och palestinska TERRORISTER!!?? Fattar ni!? Barnen skulle alltså vara terrorister!!?? Jag höll på att gå sönder av ilska och vanmakt! Nu förstår ni kanske min avsky mot vår svenska skitpress som påstås vara objektiv och ovinklad? Jag var bara borta i tre veckor och hann uppleva dessa fruktansvärda handlingar som är vardagsmat för palestinierna. Jag fick verkligen se förtrycket och särbehandlingen på nära håll och tro mig, det jag fick se gjorde mig så hatisk mot denna apartheid som judar utsätter palestienier för, utan att omvärlden gör ett skit! Jag kommer åka dit igen och den som vill följa med är mer än välkommen!

 
 
mikael

mikael

22 april 2010 07:51

Jag blir bara makalöst emotionellt sjuk när jag hör såna här grejjer. Jag kommer aldrig att hajja hur man kan utsätta andra människor på det sätt som man gör.

Det är ju otroligt modigt att ta parti för barn och människor på det här sättet, så en stor kram till dig :)

http://mirhepo.bloggagratis.se

 
susanna55

susanna55

22 april 2010 09:32

Fy fan för det som händer. Och så har vi denna stråååålande journalistkår, och media med sin "felvinkling" eller kan det vara deras egen intelligenta tolkning, av något dom inte ens sett med egna ögon. Tror jag gör lite ny reklam för din blogg idag igen....

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
susanna55

susanna55

22 april 2010 10:03

Hittar inte "hotet" I din blogg heller????? Shit! Haha!

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

22 april 2010 10:32

Det var visserligen ett tag sedan men har varit på rundresa i Israel, flera nätter i Jerusalem och har varit på Västbanken också.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

22 april 2010 18:16

Jasså, du hittar inga bra bloggar. Du kan ju kolla om du tycker om min. Innehåller varken mode eller smink. Hare

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

22 april 2010 18:27

Läste en bok nyss som heter "Levande bränd" och som handlar om en palestinsk kvinna. Det fick mig att tänka efter vad det gäller detta krig ( även om bokens huvusspår inte var kriget ). Det är sällan ens fel när två träter heter det ju. Här är det så att det är två, sedan årtusenden, bittra fiende som inte vill ge efter. Eftersom Israel är USA-vänlig och ligger strategiskt bra så håller USA dom bakom ryggen. Det finns ingen på varken den ena eller andra sidan som tänker på folket. Den vanliga människan. Denna människa ( på båda sidor ) som sedan 1949 ( tror jag det var ) levt under krigiska förhållanden. Det här har ju blivit vardag för dom. Det krävs inte bara ett krigsslut, utan även kanske 2-3 generationer innan detta område kan normaliseras. OM det någonsin går. Jag tror att FN en gång i tiden gjorde fel när man bara gav Israel till judarna/Israelerna.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

 
cyberliv

cyberliv

23 april 2010 00:03

Först ett tack för ditt besöka på min blogg! Sen ser och tror jag att vi kommer att både ha gemensamma åsikter OCH ha klart spännande diskussioner framöver :)

Eftersom jag också gillar att provocera samtidigt som jag gör allt jag kan för att ha torrt på fötterna i viktiga ämnen så ser jag det här som ett bra tillfälle till att kanske få med fler i våra diskussioner!!!

Sånt kan ju ALDRIG vara fel, om VI lyckas få några fler upplysta eller hur? :)

Just det ja, jag lägger in dig som en länk på min blogg i förhoppning om fler besök hos dig!

http://cyberliv.se/blog.html

 
susanna55

susanna55

25 april 2010 12:27

Väntar med spänning på det utlovade inlägget om vulkanutbrottets eventuella anledning...med anledning av mitt eget inlägg med en viss insinuation..

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Syster Smisk

Syster Smisk

30 april 2010 09:52

Du är en överraskningarnas man. Det är därför jag tycker om dej! Obehaglig läsning det här. Jag är stolt över dej! Kram.

http://www.redbanner.wordpress.com

 
Åsa

Åsa

9 maj 2010 23:43

note to self: läs inte Faktamannens blogg precis innan du ska gå och lägga dig - överhängande risk för mardrömmar, om sömnen öht kan övermanna dessa fruktansvärda bilder.

http://xecute.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av King Beat - 11 december 2010 20:48

Var inne på en blogg igår där bloggaren skrev om sin åsikt kring religionens betydelse inom diverse områden. Jag delade bloggarens åsikt och fick samtidigt lust att själv skriva lite om min åsikt inom ämnet. Jag är inte religiös på något vis. Me...

Av King Beat - 14 oktober 2010 04:54

I år gick jag emot mina principer totalt genom att vägra gå och rösta. Många blev förundrade och vissa blev faktiskt ganska upprörda för att jag, som är så politiskt insatt och alltid kämpat för eller emot olika aktuella tillstånd runt om i  världen ...

Av King Beat - 15 augusti 2010 20:12

Suck. Jag har knappt varit här på en vecka och när jag tittar in möts jag av miljarder fjortisbloggare? De verkar ha gjort revolution och tagit över stället och när jag kollar på alla bloggar i "rampljuset" är det väldigt få erbjudanden som lockar. M...

Av King Beat - 6 augusti 2010 21:04

Idag när jag satt och slösurfade hamnade jag på en sida där dödsstraffet diskuterades. Självklart blev jag nyfiken på detta även om jag vet hur en stor del av Sveriges befolkning tänker i denna, samt många andra frågor. När jag läste alla kommentarer...

Av King Beat - 30 juli 2010 15:31

Att livet är orättvist känner nog de flesta människor någon gång. Det spelar ingen roll om du kallar dig feminist, kommunist, kapitalist eller smygonanaist, för vad du än kallar dig är vi alla människor. Enligt mig är människan ett djur. Ett djur som...

Skriv något kul!

Någon som vill köpa?

smygers

MediaCreeper

Ovido - Quiz & Flashcards